Фото: соцмережі

Стаття про Україну у вікіпедії стала найпопулярнішою у 2023 році: хто ще потрапив у рейтинг

Стаття про Україну стала найпопулярнішою у вікіпедії за увесь 2023 рік. Її за цей період переглянули 1,6 мільйона разів.

Про це повідомляє Detector.media з посиланням на оприлюднені дані "Вікімедіа Україна". Громадська організація, зокрема, представила добірку з 50 найпопулярніших статей року.

На другому місці рейтингу опинилась стаття "Російське вторгнення в Україну (з 2022)". Її переглянули понад 1,3 мільйона разів. На третій сходинці — стаття про українського поета Тараса Шевченка (майже 1 мільйон переглядів).

На четвертому місці за переглядами розташувалась стаття про місто Київ, на п'ятому — про російського диктатора Володимира Путіна. Шоста сходинка — стаття про головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, сьоме місце у рейтингу — про Збройні сили України, восьме — про українську абетку, дев'яте — про українську мову, десяте — про Лесю Українку.

Скріншот Detector.media

Рейтинг особистостей

З-поміж представників сучасності популярними стали статті про головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, глави держави Володимира Зеленського та начальника ГУР МО Кирила Буданова. Серед загиблих українців багато переглядів отримали статті про командира Першої ОМБ "Вовки Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла та міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського. Також українці цікавилися російськими воєнними злочинцями: Володимиром Путіним та Євгеном Пригожиним.

Історичні постаті

З історичних особистостей популярними були: Шевченко Тарас Григорович, Леся Українка, Бандера Степан Андрійович, Франко Іван Якович та інші. Також українці дізнавались багато про різні історичні теми: Друга світова війна, Перша світова війна, Київська Русь, Волинська трагедія та Голодомор в Україні (1932–1933).

Серед географічних об'єктів українці особливу увагу приділяли різним країнам: Україні, Ізраїлю, Росії, Великій Британії, Польщі, Німеччині та Сектору Гази, а також містам: Києву, Бахмуту, Львову.

Нагадаємо, за даними Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), рівень довіри українців до президента Володимира Зеленського за рік суттєво зменшився. Також зберігається висока тенденція критики органів влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.01.2024 17:23