Фото: Поліція Чернігівської області

Статус непридатності до військової служби оцінила у 200 тисяч грн: на Чернігівщині на хабарі затримали адвокатку

У Чернігові поліцейські затримали адвокатку на отриманні 220 тисяч гривень неправомірної вигоди. Вона системно організовувала чоловікам призовного віку статус непридатного до військової служби. 

Про це повідомила прес-служба поліції Чернігівської області.

Відомо, що посадовиця таку послугу оцінювала від 6000 до 7000 доларів. В ході слідства задокументовані численні факти протиправної діяльності.

"Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області спільно зі слідчими обласної поліції задокументували протиправну діяльність 36-річної адвокатеси, яка на системній основі "допомагала" чоловікам призовного віку отримати статус непридатного до військової служби", — заявили в прес-службі.

За даними слідства, фігурантку затримали під час отримання 200 000 гривень хабаря за проходження медичного обстеження ВЛК громадянином України із подальшим позитивним висновком про непридатність.

До того ж в автомобілі фігурантки вилучили ще 8 000 доларів. 

"Жінку затримано та повідомлено фігурантці про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Продовжуються заходи для встановлення усіх осіб, причетних до протиправних дій", — додали в поліції.

Нагадаємо, 23 грудня Державне бюро розслідувань викрило високопосадовця Київської міської військової адміністрації на сприянні депутатам міськради в ухиленні від несення військової служби. Він незаконно "направляв" депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.01.2024 20:56