Фото: Всеволод Князєв. Фото "Укрінформ"

ВАКС зменшив розмір застави колишньому голові Верховного Суду Князєву

Вищий антикорупційний суд зменшив розмір застави колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву до 55 мільйонів гривень.

Про це свідчить резолютивна частина ухвали суду, опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідно до документа, 31 серпня ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката та зменшив Князєву розмір застави зі 75 мільйонів гривень до 55 мільйонів гривень.

Повний текст ухвали оголосять сьогодні — у вівторок, 5 вересня, — о 17:00.

Справа Князєва

15 травня детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі 2,7 мільйона доларів голову Верховного Суду України Всеволода Князєва. Він був залучений у злочинну схему. Того ж дня слідчі провели обшуки у Князєва та ще у 18 суддів Верховного Суду, які слухали справу Полтавського ГЗК.

16 травня Пленум Верховного Суду під час позачергового засідання висловив недовіру його голові Всеволоду Князєву. Ввечері цього ж дня Князєву та його спільнику (адвокату) офіційно повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди. За версією слідства, він є членом "бекофісу", який за хабар міг сприяти ухваленню необхідного для бізнесмена Костянтина Жеваго рішення. Адвокат виступив посередником в передачі незаконної винагороди керівництву Верховного Суду для ухвалення рішення в інтересах бізнесмена.

18 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціювала відкриття кримінального провадження через розголошення даних у справі. Потім Вища рада правосуддя надала згоду на тримання під вартою Князєва. "За" це рішення проголосували всі 14 членів ВРП.

Того ж дня Вищий антикорупційний суд призначив Князєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 липня включно з альтернативою застави у понад 107,360 мільйонів гривень. Князєва взяли під варту у залі суду.

31 травня апеляційний суд змінив запобіжний захід Князєву зменшили розмір застави до 75 мільйонів гривень.

Раніше під час розслідування справи Князєва, якого викрили на хабарі 2,7 мільйона доларів, у Спеціальній антикорупційній прокуратурі розгорілася справжня війна. Причиною конфлікту став телефон Князєва, або ж ті таємниці, які у ньому сховані. Попередньо відомо, що у робочому телефоні колишнього керівника ВС міститься така кількість таємниць і цікавих розмов з посадовцями найвищого рангу, що навколо пристрою почали відбуватись дуже дивні події, які ставлять під сумнів незаангажованість керівників деяких незалежних органів.

Нагадаємо, що правоохоронці вивчають вміст телефона колишнього голови Верховного Суду України Всеволода Князєва. Проте він не буде доказом у справі, в якій Князєву оголошено підозру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2023 14:11