Фото: Генштаб ЗСУ

Столтенберг закликав не робити поспішних висновків про контрнаступ ЗСУ

Поки що рано робити висновки стосовно того, чи стане український контрнаступ поворотним у війні. Українські війська просуваються вперед і звільняють все більше окупованих територій.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони Альянсу. 

За його словами, прогрес України на полі бою зміцнить переговорну позицію Києва. Він відзначив, що прогрес України демонструє, що підтримка НАТО робить реальну різницю на полі бою.

"Це досі початкові дні (контрнаступу. — ред.) і ми не знаємо, чи це буде поворотним пунктом у війні. Що більше цілей Україна досягне, то більше президент Путін розумітиме, що він не може перемогти і повинен вести переговори про справедливий мир", — сказав Столтенберг. 

Нагадаємо, у Пентагоні не підтверджують масштабні втрати американської бронетехніки під час контрнаступу Збройних сил України. Американці були готові до її пошкодження на полі бою.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена планує схвалити надання Україні снарядів зі збідненим ураном.

Додамо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що успіхи Збройних сил України на фронті можуть принести мир у Європі. Це також посилить позиції держави за столом переговорів щодо закінчення війни з Російською Федерацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 16:58