Фото: Twitter Ентоні Блінкена

Що змусить Путіна припинити війну в Україні: заява Блінкена

Успіхи Збройних сил України на фронті можуть принести мир у Європі. Це також посилить позиції держави за столом переговорів щодо закінчення війни з Російською Федерацією.

Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен на брифінгу.

"Успіх України в контрнаступі зробив би дві речі. Це зміцнило б її позицію за будь-яким столом переговорів, що з’явиться, і це також може призвести до того, що Путін нарешті зосередиться на переговорах про припинення війни, яку він розпочав. І в цьому сенсі це може наблизити мир, а не віддалити його", — наголосив він.

Блінкен також запевнив, що США продовжать підтримувати Україну, щоб вона могла досягти успіху на полі бою. Також Україні потрібно наростити оборонний потенціал для своєї армії, щоб у майбутньому стримати агресію Росії.

"І це також надсилає дуже сильний сигнал президенту Путіну, що, оскільки він вірить, що він переживе Україну, що він переживе наші країни, він помиляється; і що ми віддані Україні не лише зараз, але й у довгостроковій перспективі", — сказав Блінкен.

На думку держсекретаря США, Україна може очікувати від саміту НАТО у Вільнюсі потужний пакет як політичної, так і практичної підтримки. Він зауважив, що Україні потрібен справедливий і довговічний мир. Проте зараз, за словами Блінкена, Путін не готовий на це піти.

Нагадаємо,  речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов повідомив, що Збройні сили України досягли суттєвого успіху на трьох напрямках. Воїни звільнили сім населених пунктів на Бахмутському, Торецькому та Бердянському фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 12:35