Фото: росЗМІ

Страта військового: CNN знайшло ще одне відео обезголовлених українських полонених

У соцмережах з’явилося два відео страти українських військовослужбовців російськими окупантами. Йдеться про публікації, на яких росіяни відрізають голови бійцям ЗСУ.

Про це повідомляє CNN.

Обидва відео — окремі епізоди.

"Одне з відео могло бути зняте зовсім недавно, тоді як інше — судячи з кількості листя на землі — схоже, було зняте влітку", — допускають журналісти.

За даними журналістів, перше відео страти українських військових було зняте поблизу Бахмута й опубліковане 8 квітня. Його нібито зняли російські найманці з ПВК "Вагнера", на ньому видно обезголовлені трупи двох українських військових, які лежать на землі біля знищеного бронетранспортера. У загиблих солдатів, схоже, також відрубані руки.

Голос за кадром, сміючись, каже: "Вони їх убили. Хтось підійшов до них. Підійшли до них і відрізали їм голови".

Друге відео страти українського військовослужбовця, яке було опубліковано в Twitter 11 квітня, сильно розмите і, схоже, було знято влітку. Про що свідчить зелене листя на фоні. На відео показано, як російський окупант ножем відрізає голову українському військовому. Голос на початку відео припускає, що жертва могла бути ще жива, коли почався жорстокий напад.

Нагадаємо, Служба безпеки України розпочала досудове розслідування воєнного злочину за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Йдеться про вбивство військовополоненого, яке вчинили російські окупанти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.04.2023 11:56