Фото: rubryka.com

"Створили реальну загрозу": цієї ночі "Шахед" пролетів критично близько від енергоблоку Хмельницької АЕС

У понеділок, 28 жовтня, під час нічної ворожої атаки був зафіксований проліт російського ударного безпілотника типу "Шахед" у безпосередній близькості від одного з енергоблоків Хмельницької атомної електростанції (АЕС). Такими діями рашисти створили загрозу не лише для України, а й сусідніх країн.

Про це повідомила прес-служба української компанії "Енергоатом". 

Там зазначили, що 28 жовтня близько 06:00 російський БпЛА пролетів критично близько від одного з енергоблоків Хмельницької АЕС. Це пояснили тим, що з настанням осінньо-зимового періоду окупанти посилюють енергетичний терор українських атомних електростанцій, створюючи нові ризики для безпечної експлуатації атомних об’єктів. 

"Ворог свідомо порушує принципи ядерної та радіаційної безпеки АЕС, вдаючись до відвертого тероризму. Це необхідно зупинити якнайшвидше, адже наслідки може відчути увесь континент", — зазначив керівник "Енергоатома" Петро Котін.

Посадовець наголосив, що в умовах війни Україна вимагає від світової спільноти адекватної реакції на дії ворога. Також необхідні рішучі дії світу для припинення терористичних атак на об’єкти критичної інфраструктури нашої країни.

Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін зазначив, що 28 жовтня була найдовша повітряна тривога для Хмельниччини з початку війни — вона тривала 11 годин. За цей час українські сили ППО знищили 10 ворожих БпЛА.

Внаслідок атаки пошкоджено вікна у житловому будинку, приміщення гаража та автомобіль. Станом на 13:31, повідомлень щодо травмованих чи загиблих не надходило.

Нагадаємо, у ніч на 28 жовтня російська армія застосувала проти України ударні дрони типу "Шахед", а також дрони невстановленого типу. Силам оборони вдалось знищити 66 ворожих об'єктів, але є і влучання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 16:10