Фото: ілюстративне. Джерело:Міненерго

МАГАТЕ допоможе добудувати енергоблоки на Хмельницькій АЕС, — Міненерго

Міжнародне агентство з атомної енергії підтримує плани України щодо розбудови атомної енергетики, зокрема завершення будівництва двох енергоблоків на Хмельницькій атомній електростанції. Водночас агентство готове надати свою технічну підтримку.

Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики, у ході зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі обговорювались деталі цього проекту, а також питання захисту ключових енергетичних об'єктів країни.

Так, Галущенко зауважив, що наша країна вже перебуває на фінальному етапі перемовин з Болгарією щодо постачання реакторів. Будівництво може початися, щойно Верховна Рада ухвалить відповідний законопроект.

"Рафаель Гроссі у відповідь наголосив на важливості цього проекту і запевнив, що МАГАТЕ підтримає його реалізацію", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, очільник МАГАТЕ наголосив, що участь агентства сприятиме дотриманню високих стандартів ядерної безпеки, а також запропонував започаткувати місію технічної підтримки для забезпечення безпечної інтеграції нових компонентів у вже наявні системи, що, за його словами, підвищить довіру до проекту з погляду ядерної безпеки.

Нагадаємо, раніше постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні відправило офіційну ноту на адресу Міжнародного агентства з атомної енергії. У ній йшлося про те, що масована ракетна атака Росії 26 серпня була спрямована на порушення роботи атомних електростанцій України. Внаслідок обстрілу було відключено від мережі декілька блоків Рівненської АЕС та знижено потужність Південноукраїнської АЕС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.09.2024 11:35