Фото: прес-служба Вадима Рабіновича

Суд обрав запобіжний захід екс-нардепу від ОПЗЖ Рабіновичу

Печерський суд Києва 1 серпня обрав запобіжний захід екс-нардепу від фракції "Опозиційна платформа — За життя" Вадиму Рабіновичу. За клопотанням Державного бюро розслідувань його заочно взяли під варту.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

"26 липня колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Повідомлення про підозру здійснено шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль", — йдеться у повідомленні. 

Рабіновичу загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Справа Вадима Рабіновича: що відомо

26 липня співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у держзраді Вадиму Рабіновичу. За даними слідства, він розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Як зазначають правоохоронці, Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

У правоохоронних органах вважають, що його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Нагадаємо, 24 липня ДБР повідомило нардепу від ОПЗЖ Олександру Пономарьову про підозру у держзраді. Слідство з'ясувало, що він добровільно пішов на співпрацю з агресором. Тепер нардепу загрожує до 15 років тюрми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.08.2023 11:03