Колаж ТrueUA

Суд обрав запобіжний захід нардепу Ніколаєнку, який на смерть збив 18-річну дівчину

У четвер, 9 листопада, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату від "Батьківщини" Андрію Ніколаєнку. Він листопада поблизу Житомира збив на смерть 18-річну місцеву жительку. Його відправили під домашній арешт.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Нардепа зобов’язали носити електронний браслет. Він буде під домашнім арештом до 4 січня. Сам Ніколаєнко із запобіжним заходом не погоджується і подаватиме апеляцію.

"Я не створюю суспільної небезпеки. Краще б у мене слідчі забрали водійське посвідчення, а не позбавили можливості працювати у Верховній Раді. Працюватиму онлайн", — заявив він.

Варто додати, що під час судового засідання прокурор заявив, що парламентар їхав зі швидкістю 146 км на годину на ділянці, де дозволено до 110 км/год. Проте сам Ніколаєнко сказав, що їхав із допустимою швидкістю.

Що відомо про ДТП за участю нардепа Ніколаєнка

ДТП сталася на Житомирській області 3 листопада. За попередньою інформацією, в автомобілі народний депутат перебував із дружиною. Згодом у Нацполіції уточнили, що водій автомобіля Mercedes-Benz GLE здійснив наїзд на пішохода, рухаючись у напрямку Чопа в крайній лівій смузі руху. Там підтвердили, що за кермом перебував 44-річний мешканець Київщини, народний депутат України Андрій Ніколаєнко.

Сам Ніколаєнко згодом особисто підтвердив факт дорожньо-транспортної пригоди на своїй сторінці в Facebook. Він запевнив, що усіляко сприятиме слідчим діям. Також чиновник заявив, що був тверезим і не порушував ПДР.

6 листопада Офіс генерального прокурора за матеріалами Державного бюро розслідувань повідомив про підозру Андрію Ніколенку. Слідчі встановили, що нардеп порушив правила дорожнього руху та перевищив допустиму швидкість руху.

Нагадаємо, 7 листопада Печерський районний суд Києва не обрав запобіжний захід народному депутату України Андрію Ніколаєнку. Суддя оголосила перерву в засіданні, тоді як адвокати й Ніколаєнко просили продовжити засідання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.11.2023 15:33