Суд покарав агентку ФСБ, яка закладала тайник з вибухівкою для вчинення терактів на Донеччині

21 ГРУДНЯ 2021 10:23

За матеріалами контррозвідки СБУ до 8 років ув’язнення засуджено учасницю агентурної мережі спецслужб РФ. Зловмисниця причетна до підготовки серії терактів у районі проведення операції Об’єднаних сил. Співробітники СБУ затримали ворожу агентку в Донецькій області на спробі облаштування схрону з вибухівкою.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на СБУ.

Встановлено, що затриманою виявилася місцева жителька, яка була завербована представниками ФСБ РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

За даними слідства, вона діяла у складі одного з угруповань так званої «ДНР». За завданням своїх «кураторів» учасники групи займались підготовкою до вчинення терактів для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

«Крім того, зловмисниця збирала розвіддані щодо підрозділів Збройних Сил України. Отриману інформацію ватажки бойовиків планували використати для обстрілу позицій українських військових», - додали у відомстві.

Наразі суд визнав затриману винною у вчиненні злочинів за:

ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації),

ст. 263 (носіння, зберігання та придбання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: На Донеччині судитимуть податківця, недбалість якого завдала державі 4 млн грн збитків

Події, 21.12.2021 10:23