Підозрюваний у вбивстві Фаріон В'ячеслав Зінченко. Фото: "Суспільне Львів"

Суд призначив підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон психіатричну експертизу, — ЗМІ

Суд призначив підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон В'ячеславу Зінченку психіатричну експертизу.

Про це повідомило видання "Українські новини" з посиланням на матеріали суду.

Відтак, згідно з рішенням суду, Зінченко має пройти комплексну амбулаторно психолого-психіатричну експертизу. Коли відбудеться ця експертиза та коли очікувати на її результати, поки не відомо.

До того ж у цій справі суд також призначив й низку інших експертиз, зокрема:

  • 13 імунологічних експертиз;
  • 17 цитологічних експертиз;
  • 15 молекулярно-генетичних експертиз;
  • дві експертизи вибухових речовин і продуктів вибуху (пострілу);
  • комплексну балістичну та експертизу вибухових речовин і продуктів вибуху та пострілу;
  • три балістичні експертизи.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Підготовка до злочину тривала декілька місяців.

За інформацією "Схем", підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон стежив за сторінкою блогера, який критикував жінку. Це могло спонукати 18-річного юнака до злочину.

На початку серпня неподалік Львова в лісі знайшли будинок, яким міг користуватися підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон Вʼячеслав Зінченко. Слідчий суддя Галицького районного суду Львова заарештував речі, вилучені поліцією з нього. Повідомлялося, що на майно, яке вилучено 14 серпня під час обшуків у справі про вбивство Ірини Фаріон, Галицький районний суд Львова наклав арешт. Серед речей — пістолет ФОРТ 12-Р і набої. Поки що невідомо, чия це зброя та чи ставала вона знаряддям злочину.

19 вересня Галицький суд міста Львова продовжив запобіжний захід підозрюваному у вбивстві професорки та мовознавиці Львівської політехніки Ірини Фаріон В’ячеславу Зінченку. Він перебуватиме під вартою ще 60 діб.

Нагадаємо, 8 вересня донька вбитої у Львові професорки та мовознавиці Львівської політехніки Ірини Фаріон Софія Особа розповіла, що останній рік життя для її матері був складним, адже вона постійно отримувала погрози від невідомих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.09.2024 13:24