Фото: В'ячеслав Богуслаєв. Джерело – Вікторія Рощина

Суд продовжив запобіжний захід екс-президенту "Мотор Січі" Богуслаєву: названо термін

Колишньому президенту компанії "Мотор Січі" В'ячеславу Богуслаєву продовжили запобіжний захід. Він перебуватиме під вартою до 10 червня.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

Вказується, що екс-президенту АТ "Мотор Січі" та його спільнику продовжили строк арешту. Відповідне рішення суд ухвалив 17 квітня.

"За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора суд продовжив запобіжний захід колишньому президенту АТ "Мотор Січі" та його спільнику. Вони перебуватимуть під вартою без права на заставу до 10 червня 2024 року", — йдеться у повідомленні.

Справа В'ячеслава Богуслаєва: що відомо

У серпні 2022 року колишній керівник підприємства "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв обговорював таємний план для реалізації схеми постачання двигунів у РФ через Китай зі своїм підлеглим — начальником департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства Олегом Дзюбою. Також було оприлюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

10 травня 2023 року В’ячеслав Богуслаєв попросив додати його до списку на обмін з Росією. Йому інкримінують пособництво державі агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і протидію ЗСУ.

Нагадаємо, 12 квітня Печерський суд Києва продовжив запобіжний захід Роману Гринкевичу ще на два місяці. Йдеться про тримання під вартою з можливістю застави у 393 мільйони гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.04.2024 15:59