Роман Гринкевич. Джерело: "Суспільне"

Суд продовжив запобіжний захід для сина Гринкевича

Печерський суд Києва продовжив запобіжний захід Роману Гринкевичу ще на два місяці. Йдеться про тримання під вартою з можливістю застави у 393 мільйони гривень.

Про це повідомила прес служба Офісу генерального прокурора.

"За клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора Печерський районний суд Києва продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з учасників злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг. Як альтернативу суд визначив можливість внесення застави в розмірі 393 мільйони гривень", — йдеться в повідомленні.

Хоча прізвища в офіційному дописі не повідомляють, зрозуміло, що це стосується Романа Гринкевича. Він один із пʼяти підозрюваних у справі про закупівлю неякісного одягу для ЗСУ, що завдало державі збитків майже на мільярд гривень.

В Офісі генерального прокурора нагадали, що підозрюваного затримали в Одесі в січні цього року, з того часу він перебуває під вартою.

"Йому інкриміновано участь у злочинній організації та шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах", — підсумували прокурори.

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Наприкінці грудня Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у дачі хабаря слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, що 14 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора та продовжив Роману Гринкевичу запобіжний захід ще на місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.04.2024 22:37