Фото: Ігор Гринкевич. Джерело – apostrophe.ua

Суд залишив під вартою одіозного бізнесмена Гринкевича: скільки він перебуватиме у СІЗО

Львівський бізнесмен Ігор Гринкевич, який фігурує у справі про постачання неякісного одягу й білизни для Збройних сил України, залишиться під вартою ще на місяць. Відповідне рішення ухвалив суд у межах досудового розслідування.

Про це повідомила радниця зі стратегічних комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян, пише Hromadske.

Так, суд ухвалив рішення про продовження дії запобіжного заходу для Ігоря Гринкевича 23 лютого. Під вартою бізнесмен перебуватиме до 29 березня.

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Наприкінці грудня Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у дачі хабара слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, що 22 січня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Роману Гринкевичу у вигляді перебування під вартою до 17 березня з альтернативою у вигляді застави в понад 500 мільйонів гривень. Адвокати сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича не згодні з таким рішенням суду і подали апеляцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.02.2024 22:10