Фото: ДБР

Суд відправив під варту працівника ТЦК, який взяв на фіктивну службу професійних футболістів

За поданням Державного бюро розслідувань Личаківський суд міста Львова відправив під варту працівника військкомату, який взяв на фіктивну службу професійних футболістів. Суд дозволив внести заставу у 214 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що суд також на місяць відсторонив його від виконання обов’язків. Раніше ДБР повідомило йому про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

За даними слідства, командир зарахував на військову службу в роту охорони сім осіб, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Усі вони служили лише на "папері" та не виконували жодних військових обов’язків.

"Так ці особи "відслужили" загалом 1100 днів, отримавши від держави грошове та матеріальне забезпечення. Фіктивні військовослужбовці коштували бюджету майже 1,5 мільйона гривень — це сума безпідставно нарахованих та виплачених їм коштів", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи двом працівникам Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Їх підозрюють у катуванні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 11:12