Фото: tvoemisto.tv

Суд забрав у дружини Медведчука землі на березі Дніпра: названо вартість ділянок

Суд забрав у дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко землі на березі Дніпра. Вартість ділянок складає 204 млн грн.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Зазначається, що прокурори в суді довели, що частина лісової ділянки на березі річки Дніпро у Бориспільському районі була відведена у приватну власність всупереч вимогам законодавства. 

"Землю внесли до статутного фонду юридичних осіб, бенефіціаром яких є дружина екснародного депутата, позбавленого українського громадянства — лідера забороненої в Україні партії "ОПЗЖ", — йдеться в повідомленні прокуратури.

Враховуючи порушення вимог законодавства, обласна прокуратура звернулася до суду. Господарський суд Київської області задовольнив позов про повернення у державну власність цих земель. Площа ділянок становить 9,5 га.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення закону щодо фінансування політичної партії "Опозиційна платформа — За життя". Кошти на підтримку партії могли вносити анонімні особи, що заборонено законом.

Раніше кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області відкрила дисциплінарну справу проти обвинуваченого в державній зраді адвоката та колишнього депутата від забороненої в Україні проросійської партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука. Сам Медведчук запевнив, що нібито не є проросійським чи українофобним та його безпідставно звинувачують у проросійській позиції та захисті інтересів РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.05.2023 13:50