Фото ілюстративне. Джерело: "Укренерго"

Суми без світла та води: влада розповіла про відновлювальні роботи в регіоні

У ніч на середу, 22 травня, рашисти обстріляли об’єкти енергетики в Сумській області. Внаслідок цього обласний центр і деякі інші населені пункти перебувають без електроенергії та водопостачання. Зараз там тривають відновлювальні роботи.

Про це повідомила Сумська міська рада. Там зазначили, що місцеві енергетики розпочали відновлення електропостачання в місті з 05:20.

"Також відновлюється й робота водозаборів і подача води споживачам. Дякуємо нашим енергетикам!" — додали в міськраді

У Сумах на маршрути виїжджають тролейбуси з автономним ходом, хоче раніше в місцевому самоуправлінні робили оголошення, що у зв'язку з аварійним відключенням електроенергії рух тролейбусів зупинено.

Пізніше в Сумській обласній військовій адміністрації поінформували, що електропостачання відновлено в Сумському, Роменському та Охтирському районах.

Представники влади додали, що в Шосткинському та Конотопському районах такі роботи тривають.

Також в адміністрації уточнили, що енергоживлення у населених пунктах області перед тим припиняли 22 травня вночі внаслідок ворожого авіаудару.

Уночі начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко написав у своїх соціальних мережах, що у зв'язку з ворожою атакою Суми не отримує електричну енергію.

"Очікуємо на відновлення та насамперед забезпечуємо критичну інфраструктуру", — наголосив він.

Нагадаємо, вчора аналітики американського Інституту вивчення війни розповідали, що Росія зосереджує обмежені, малоукомплектовані та незгуртовані сили на Сумському напрямку. Навіть таке угруповання зможе досягнути ймовірно бажаного ефекту відтягування та закріплення українських військ на міжнародному кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 07:37