Фото: сайт Офісу президента України

Сунак анонсував гарантії безпеки від НАТО для України й назвав терміни

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що члени-країни НАТО повинні остаточно узгодити гарантії безпеки для України. Це має відбутися до того, як вони зустрінуться на саміті у липні цього року.

Про це він заявив у інтерв’ю Bloomberg.

Зазначається, що Мюнхенській безпековій конференції Сунак підтримав ідею вступу України до НАТО, але наполягав на тому, що до цього має бути план забезпечення безпеки країни.

"Нам потрібно подумати про те, як у майбутньому ми захищатимемо безпеку України. Це розмова, яку ми маємо розпочати, бо саміт (НАТО, ред.) у Вільнюсі — гарне місце для завершення", сказав Сунак.

Сунак також закликав союзників України направити ЗСУ більше артилерії, далекобійної зброї, танків та систем ППО, щоб відбити російське вторгнення, заявивши, що війна досягла "переломного моменту", і Київ може отримати вирішальну перевагу, якщо йому дадуть правильну зброю. За словами Сунака, британські танки будуть готові до використання в Україні вже у березні. 

Відомо, що лідери країн НАТО зустрінуться 11 та 12 липня у литовській столиці.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Британії пообіцяв подвоїти підтримку України. За його словами, ЗСУ отримають далекобійні боєприпаси та систему протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.02.2023 12:00