Світова економіка і побоювання МВФ

20 ЧЕРВНЯ 2019 12:16

Докторську дисертацію Гіта Гопінат захистила в Прінстоні, потім викладала в Гарварді, ставши професором цього університету. Трохи більше півроку тому Гіту Гопінат запросила працювати в Міжнародний валютний фонд його директор-розпорядник Крістін Лагард. Сьогодні головний економіст МВФ Гіта Гопінат розповіла про стан світової економіки, повідомляє Euro News.

«Центральні банки багатьох країн слідують за основними векторами економічного розвитку. Але, з іншого боку, темпи зростання сповільнюються, і сповільнюються навіть швидше, ніж ми припускали, і у монетарної політики, яка може на цей вектор вплинути, є свої межі. Фактор уповільненого зростання може перетворитися на чинник ризику, і це не може не відбитися на стані фінансових ринків», - повідомила вона.

Бесіда з Гітой Гопінат проходила в кулуарах Брюссельського економічного форуму, щорічному заході, проведеному Єврокомісією, на якому обговорювалися в тому числі і торгові війни, зокрема між США і Китаєм.

Гіта Гопінат, головний економіст МВФ, продовжує розмову: «У разі, якщо цей конфлікт вийде за межі двосторонніх відносин і пошириться і на загальноєвропейський економічний простір, наслідки можуть бути набагато більш значними. Особливо, якщо вони торкнуться автомобілебудівний сектор, який, за визначенням і специфіку виробництва, носить наднаціональний і надконтінентальний характер.

Яка тенденція, спадна або висхідна, що стосується розвитку глобальних зв'язків в економіці, візьме гору, поки, як вважає Гіта Гопінат, сказати важко: «Напруженість у торгових відносинах грає дуже істотну роль, але не менш важливо все, що пов'язано з технологічним суперництвом, а їх поєднання я назву фактором ризику номер один сьогодні».

Економіка, 20.06.2019 12:16