Фото: Рixabay

Світовий банк планує виділити значну суму на розвиток українського бізнесу

Міністерство економіки України та Світовий банк працюють над залученням 500 мільйонів доларів на фінансування проектів підтримки українського бізнесу цього року. Також український уряд працює над об’єднанням всіх відповідних програм під єдиним брендом Made In Ukraine для збільшення їхньої ефективності.

Про це йшлося під час зустрічі команди Мінекономіки із місією Світового банку на чолі з регіональним директором у справах України та Молдови Арупом Банерджі, пише прес-служба відомства.

Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що Україна планує синхронізувати всі напрямки стимулювання бізнесу та більше сфокусуватись над підтримкою пріоритетних галузей, які створюють додатковий ВВП, в тому числі підтримці переробної промисловості та бізнесу, який працює на експорт.

"Хочу подякувати Світовому банку за підтримку України під час війни. На цей рік вони планують погодити фінансування програм підтримки українського бізнесу на 500 млн доларів. І це дуже актуально для нас, адже зараз Уряд працює над об’єднанням всіх відповідних програм під єдиним брендом Made In Ukraine для збільшення їхньої ефективності", — зазначила вона.

Також на зустрічі сторони обговорили шляхи збільшення експортного потенціалу України, можливості залучення фінансування Світового банку до реалізації програми пільгового кредитування "єОселя". Було порушено й тему розширення можливостей Експортно-кредитного агентства щодо страхування воєнних ризиків, в тому числі й для підприємств малого та середнього бізнесу.

Окремо сторони акцентували на модернізації програми пільгового кредитування "5-7-9%" та можливостях стимулювання українських банків до більш активного кредитування бізнесу.

"Почули від колег зі Світового банку цілу низку практичних порад щодо збільшення можливостей української економіки, як зараз під час війни, так і для планування більш інтенсивного відновлення в післявоєнний період, а також щодо переходу до постіндустріальної моделі розвитку. Ми домовились про залучення експертизи Світового банку для модернізації нашої стратегії відновлення української економіки в майбутньому", — резюмувала Свириденко.

Нагадаємо, українські підприємці можуть отримати ваучер на суму до 2 500 євро в межах проекту UkraineReady4EU. Його мета — допомогти бізнесу залучити ваучерну підтримку для виходу на Єдиний європейський ринок. Загальний бюджет проекту — 3,75 мільйона євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.02.2024 00:19