Фото: Business World Ghana

Світовий банк виділив Україні додаткове фінансування: про яку суму йдеться

Світовий банк виділив Україні 100 мільйонів доларів. Гроші спрямують на часткову компенсацію видатків державного бюджету, здійснених для відшкодування пенсійних виплат за липень 2023 року.

Про це інформує Міністерство фінансів України. 

"Сьогодні, 25 вересня, Україна отримала 100 мільйонів доларів США від Світового Банку під гарантію Великої Британії", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти є частиною п’ятого додаткового фінансування проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" PEACE in Ukraine.

"Вдячний Уряду Великої Британії та команді Світового банку за конструктивну співпрацю та мобілізацію фінансових ресурсів на нагальні бюджетні потреби України. Завдяки наданим коштам ми маємо змогу і надалі зберігати макрофінансову стабільність та забезпечувати пріоритетні видатки державного бюджету", — заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Варто зазначити, що загальний обсяг фінансової допомоги Великої Британії від лютого 2022 року сягає 1,6 мільярда доларів.

Нагадаємо, США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 325 мільйона доларів. У Білому домі зазначили, що він має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ й допоможе зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку. До пакета допомоги увійшла друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger. Повний перелік озброєння, яке передають Україні США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.09.2023 21:54