Фото: legionliberty.army

"Сюрприз для окупантів": РДК і легіон "Свобода Росії" готуються до активних дій

"Російський добровольчий корпус"(РДК) і легіон "Свобода Росії" зникли з інформаційного поля. Вони готуються до активних дій, які стануть "сюрпризом для Російської Федерації".

Про це представник ГУР, генерал-майор Вадим Скібіцький сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"Вони готуються до активних дій. Коли вони заходили, Росія була не готова, взагалі не розуміла, що відбувається на той період часу. Але за цей час, Росія значно наростила свою присутність у прикордонні біля нас. Друге — це обладнання територій в інженерному відношенні, посилення ППО, посилення систем розвідки та іншого, що пов’язане саме з недопущенням діяльності таких груп", — наголосив він.

До того ж у розвідці додали, що РДК і легіон "Свобода Росії" готуються атакувати найбільш критичні об'єкти Росії.

"Відповідно, планування зараз складне, але дії плануються. Вони проводяться із застосуванням не тільки живої сили, але й інших сил і засобів для того, щоб завдавати ураження найбільш критичним об’єктам на території РФ", — пояснив Скібіцький.

Нагадаємо, на початку вересня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов заявив, що бійці "Російського добровольчого корпусу" (РДК) та легіону "Свобода Росії" передавали Україні окупантів, яких узяли в полон під час рейдів на територію країни-агресора. За його словами, легіон "Свобода Росії" та РДК продовжують виконувати бойові завдання на лінії фронту, де вони працюють разом з українськими Силами безпеки та оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2023 21:05