Фото: ГУР

Легіон "Свобода Росії" та РДК передавали Україні військових РФ, — розвідка

Бійці "Російського добровольчого корпусу" (РДК) та легіону "Свобода Росіїпередавали Україні окупантів, які були взяті в полон під час рейдів на територію країни-агресора.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов в інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами, Легіон "Свобода Росії" і РДК продовжують виконувати бойові завдання на лінії фронту, де вони працюють разом з українськими Силами безпеки та оборони.

До того ж він підкреслив, що інформація про передачу цими формуваннями російських військовополонених в обмінний фонд України відповідає дійсності.

"Ми не коментуємо цифри, але це не поодинокі випадки, коли РДК і Легіон "Свобода Росії" полонили російських військових", — додав Юсов.

Варто зазначити, що бійці РДК влітку 2023 року публічно повідомляли про кілька рейдів у Бєлгородській області, під час яких захопили полонених і російську техніку. РДК — військове формування з російських добровольців, які беруть участь у відбитті повномасштабної російської агресії.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ запустило гарячу лінію для родичів полонених, безвісти зниклих й загиблих українських військових. Під час дзвінка можна: надати інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, отримати роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти й загиблих військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 06.09.2023 18:09