Скріншот з відео

Таке обличчя має "русскій мір": військові показали, у що окупанти перетворили Роботине на Запоріжжі (відео)

Внаслідок активних бойових дій село Роботине, що у Запорізькій області, на сьогодні зруйноване вщент. Українські війська повністю звільнили населений пункт у серпні 2023 року, однак ворог не полишає спроби прорвати оборону на цьому напрямку.

У Силах оборони Півдня показали, який нині вигляд має Роботине.

"Рятуючись від рашистів, люди змушені були виїхати, бо не лишилося жодної цілої хати. Таке обличчя має "русскій мір". Саме так "асвабадітєлі" звільняють наші території. Звільняють від квітучих садів, від затишних хат, від дитячого сміху і геть від життя", — йдеться у дописі до відео.

Окупація і звільнення Роботиного

6 березня 2022 року Роботине було окуповане російськими військами. У липні 2023 року почався наступ українських сил на цей населений пункт. 22 липня в Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що українські війська просунулись в напрямку села і закріплюються на зайнятих позиціях.

26 липня ЗСУ прорвали оборону ворога біля Роботиного, а 31 липня українські сили просунулись вглиб позицій окупантів. 10 серпня українські військові зайшли в адміністративні межі населеного пункту та почали закріплюватись на відвойованих територіях. 20 серпня ЗСУ зайняли центр Роботиного та змусили ворога відійти з села.

24 серпня село Роботине було повністю звільнено від російських загарбників. 

Нагадаємо, військові показали, які відбивають штурм загарбників поблизу Роботиного. Бійці зустріли ворога щільним вогнем з гранатометів АТ-4 та МК-19. У підсумку частина бронетехніки підірвалася на мінах, інша частина знищена дронами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.04.2024 11:15