Фото: The Insider

Такеру Карлсону можуть заборонити вʼїзд до ЄС через інтерв'ю з Путіним, — ЗМІ

Американський журналіст Такер Карлсон може потрапити під санкції Європейського Союзу після інтерв'ю з російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це повідомило видання Newsweek.

Зокрема, євродепутат та колишній прем’єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт сказав, що робота Карлсона в Росії може призвести до того, що він опиниться в конфлікті з ЄС.

"Оскільки Путін є воєнним злочинцем, а ЄС накладає санкції на всіх, хто допомагає йому в цьому, здається логічним, щоб Служба зовнішніх дій розглянула його справу", — наголосив Верхофстадт.

Таку думку Верхофстадта підтримав і колишній депутат Європарламенту Луїс Гарікано. 

"Він більше не журналіст, а пропагандист найогиднішого режиму на європейській землі, який є найбільш небезпечним для нашого миру і безпеки", — сказав Гарікано про Карлсона. 

Крім того, депутат Європарламенту Урмас Пает зазначив, що Путін є керівником не тільки країни-агресорки, а визнаним Міжнародним кримінальним судом злочинцем, проти якого висунуті звинувачення у геноциді та воєнних злочинах.

"Карлсон хоче надати трибуну комусь, кого звинувачують у злочинах геноциду — це неправильно. Якщо Путіну є що сказати, він повинен сказати це перед МКС. Водночас Карлсон не є справжнім журналістом, оскільки він явно висловлював свою симпатію до російського режиму і Путіна та постійно принижував Україну, яка стала жертвою російської агресії. Так от, за таку пропаганду злочинного режиму можна потрапити до списку санкцій. Це стосується, в першу чергу, заборони на в'їзд до країн ЄС", — наголосив Пает.

У виданні зауважили, що для того, щоб внести особу до санкційного списку ЄС, необхідно представити докази на розгляд Службі зовнішніх справ ЄС. Після цього справу передадуть на розгляд Європейській раді — органу, який складається з лідерів країн ЄС, які, зі свого боку, прийматимуть остаточне рішення щодо запровадження обмежень. Відтак, на думку журналістів, до гіпотетичного запровадження санкцій проти Карлсона "може бути ще досить далеко", навіть якщо цей крок матиме достатню підтримку серед європейських законодавців.

Нагадаємо, з 2016 по 2023 рік, Такер Карлсон працював ведучим програми "Такер Карлсон сьогодні ввечері" на телеканалі "Fox News". Однак у квітні минулого року його звільнили. До того ж це відбулося без офіційного пояснення з боку роботодавця.

У листопаді 2023 року Дональд Трамп заявив, що розглядає скандального телеведучого Такера Карлсона потенційним партнером навіть віце-президентом у разі, якщо Трамп переможе на майбутніх виборах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.02.2024 22:40