Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Талібан заборонив жінкам в Афганістані розмовляти з іншими жінками

Після приходу до влади Талібану в Афганістані суттєво постраждали права жінок. Афганським громадянкам заборонено спілкуватись одна з одною.

Як повідомляє Bild, про таку заборону оголосив міністр доброчесності талібів Халід Ханафі.

За його словами, дорослим жінкам заборонено дозволяти іншим дорослим жінкам чути свої голоси. Відтепер афганські жінки мають утриматися навіть від читання Корану вголос, коли поряд є інші представниці їхньої статі.

Видання наголошує, що після того, як до влади в цій країні прийшли таліби в серпні 2021 року, жінкам заборонили навчатись, подорожувати без чоловіка та розмовляти на публіці, особливо з чоловіками. Також вони не мають права відвідувати парки, купатись та займатися будь-якими видами спорту. 

У країні були заборонені салони краси. Було закрито притулки для жінок, а закон про викорінення насильства щодо них було скасовано.

"Жінок часто публічно б'ють і садять у в'язницю за "неісламську поведінку" — під це звинувачення" може потрапити що завгодно", — додає Bild. 

Нагадаємо, у травні Афганістан накривала потужна негода. Внаслідок сильних злив, що спричинили повені, загинули щонайменше 50 людей. Через брак обладнання в афганських надзвичайників виникали труднощі з проведенням операції щодо порятунку людей. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.10.2024 09:04