Колаж: TrueUA

Тарифи для населення: у "Нафтогазі" зробили важливу заяву щодо вартості блакитного палива

В Україні не планують підвищувати тарифи на газ. Для домогосподарств вартість блакитного палива залишиться незмінною щонайменше до 30 квітня 2025 року.

Про це повідомили на сторінці НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Знову ширяться чутки про нібито можливе підвищення ціни на газ для побутових споживачів. Спростовуємо: тариф на газ від ГК "Нафтогаз України" залишається незмінним!" — запевнили в компанії.

Фіксована ціна гарантована до 30 квітня 2025 року. Відповідно тариф на газ не перевищить сім гривень 96 копійок за куб.

"Ми розуміємо важливість стабільності в ці непрості часи, тому сумлінно дотримуємося своїх зобов'язань перед вами. З ГК "Нафтогаз України" ви можете не хвилюватися про несподівані зміни у ваших комунальних платежах", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що у квітні 2024 року затвердили постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа. До того ж компанія "Нафтогаз" продовжила дію пільгового тарифу на блакитне паливо для населення.

Нагадаємо, 30 червня президент Володимир Зеленський підписав меморандум з МВФ, який передбачає підвищення тарифів на комуналку. Як тільки війна закінчиться, буде потрібно поступове підвищення цін на газ та електроенергію з метою відшкодування витрат, з одночасним виділенням адекватних цільових ресурсів для захисту вразливих домогосподарств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 16.07.2024 19:10