Колаж TrueUA

У "Нафтогазі" розглядають підвищення тарифів на газ: коли це може статись

До кінця опалювального сезону тарифи на газ в Україні не підвищуватимуть. Проте, вже у квітні-травні чинний тариф можуть переглянути.

 Таку заяву в ефірі Ранок.LIVE зробив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Він нагадав, що в Україні сьогодні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду й опалення, тому до кінця опалювального сезону тарифи не підвищуватимуть. Проте ситуація може змінитися вже у квітні-травні.

"Наскільки я знаю, наскільки є інсайдерська інформація… минулого року в тому ж НАК "Нафтогазі" розглядалося питання щодо підняття тарифу на газ. Знову ж таки, я не стверджую, що 100% це буде прийнято, але я знаю, що вивчається питання підняття, в середньому, десь на 1-1,5 гривні", — сказав Попенко.

Якою буде ціна на блакитне паливо

Станом на сьогодні тариф на газ складає 7,96 гривні за кубометр. Якщо тариф піднімуть до того рівня, про який розповів очільник Спілки споживачів комунальних послуг, то він складе 9-9,5 гривні.

"Якщо зросте вартість газу, це автоматично підніме тарифи на теплопостачання і на гарячу воду", — додав Попенко.

Раніше повідомлялось, що певній категорії українців буде перерахована вартість комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів.

Нагадаємо, 27 грудня Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних обов'язків на ринку електроенергії до квітня 2024 року. Відтак, тарифи для населення не зміняться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 10.03.2024 17:16