Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Техніку бережуть більше, ніж піхоту: у ЗСУ розповіли, яку тактику використовує ворог на Бахмутському напрямку

Війська країни-агресорки не припиняють штурмувати позиції Збройних сил України на Бахмутському напрямку. Водночас під час атак техніку окупанти бережуть більше, ніж піхоту.

Про це повідомив офіцер прес-служби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телемарафону.

"Досить значна кількість російських підрозділів укомплектовані мобілізованими, які навіть вже можуть не проходити навчання в центрах, а просто кидаються в зону бойових дій, кидаються в штурми, при чому в перших штурмових рядах йдуть саме вони", — розповів він.

За словами Калашнікова, попри це ворогу все ж вдається десь закріплюватись. Після того, як мобілізовані змогли закріпитися, тоді на ті позиції підтягуються більш досвідчені солдати, з бойовим досвідом.

"І вже вони починають окопуватись і створювати вогневий рубіж. Пропаганда у них працює, мізки промиваються. І вони дійсно вважають, що краще вмерти, ніж потрапити в полон", — констатує спікер.

Проте під час штурмів ворог не рахує свої втрати і не жаліє свій особовий склад при штурмах, "звісно застосовуючи механізовану складову, але береже її більше".

Крім того, рашисти все активніше використовують для атак авіабомби. Зокрема, за даними Калашнікова, ворог здійснює від 10 до 12 тисяч пострілів по лінії фронту за добу.

"Однак це не та кількість, яка потрібна для активних штурмових дій", — зазначає він.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що війська країни-агресорки тиснуть та проводять наземні атаки на позиції Збройних сил України на північному заході від Авдіївки.

Додамо, раніше речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" заявляв, що загарбники з Росії зосередили атакувальні дії на Часів Яр Донецької області. Понад 20 тисяч окупантів залучили до штурмів міста, що свідчить про те, що цей напрямок має велике значення для країни-агресорки.

Водночас заступник начальника оперативного відділу Генштабу Сил оборони Естонії Тоомас Вялі вважає, що Росія не зможе захопити Часів Яр на Донеччині до 9 травня.
 
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 05.05.2024 10:20