Фото: Pixabay

Telegram видаватиме правоохоронцям особисті дані користувачів

Telegram оновив умови використання та політику конфіденційності застосунку. Відтепер месенджер передаватиме правоохоронним органам IP-адреси та номери телефонів тих, хто займається нелегальною діяльністю.

Про це повідомив засновник месенджера Павло Дуров.

За його словами, такі зміни впроваджуються для посилення безпеки користувачів. 

"Щоб ще більше стримувати злочинців від зловживання пошуком у Telegram, ми оновили наші Умови використання та Політику конфіденційності, гарантуючи, що вони є узгодженими в усьому світі. Ми чітко дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути надані відповідним органам у відповідь на законні запити", — заявив Дуров.

Крім того, Дуров зауважив, що у Telegram з'явився бот @SearchReport, за допомогою якого можна поскаржитися на незаконний контент у результатах пошуку. Засновник месенджера також додав, що пошук у Telegram призначений для пошуку друзів і новин, а не для просування нелегальних товарів.

"Ми не дозволимо зловмисникам поставити під загрозу цілісність нашої платформи для майже мільярда користувачів", — резюмував Дуров.

Нагадаємо, після затримання росіянина Павла Дурова та звільнення його під судовий нагляд соціальна мережа Telegram розпочала співпрацювати з правоохоронними органами не лише Франції, а й інших країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 23.09.2024 19:30