Фото ілюстративне зі соцмереж

Telegram розпочав співпрацю з правоохоронцями різних країн: про що йдеться

Після затримання росіянина Павла Дурова та звільнення його під судовий нагляд соціальна мережа Telegram розпочала співпрацювати з правоохоронними органами не лише Франції, а й інших країн світу.

Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко.

"Для російської розвідки все дуже погано. Це провал", — наголосив він.

Раніше французькі видання Le Figaro та Liberation з посиланнями на власні джерела інформували, що месенджер Telegram розпочав відповідати на запити інших країн у межах розслідувань кіберзлочинів. Декілька тих справ стосуються злочинів проти дітей.

Як відомо, засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова затримали в паризькому аеропорту Ле-Бурже. Йому інкримінують численні звинувачення в порушеннях роботи його соцмережі, серед яких тероризм, торгівля наркотиками, шахрайство, відмивання грошей і контент, що містить насильство над дитиною. Йому загрожує до 20 років тюрми. 28 серпня паризька прокуратура висунула йому обвинувачення, після чого його звільнили під судовий контроль, але із забороною залишати територію країни.

Після того, як Павла Дурова заарештували та випустили під заставу у Франції, Telegram став співпрацювати зі слідчими органами країни.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки й оборони України вирішив обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях і на об’єктах критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.09.2024 13:17