Володимир Зеленський під час привітання з Різдвом. Джерело: president.gov.ua

"Темрява програє, зло програє": Зеленський привітав українців із Різдвом

Час напередодні Різдва — час найдовших ночей у році. Але день уже розпочинає збільшуватися, світло розпочинає перемагати. Світло стає сильнішим. І крок за кроком, день за днем темрява програЄ.

Такими словами звернувся до українців президент Володимир Зеленський, який привітав усіх краян із Різдвом Христовим.

"І зрештою темрява прогрАє. Зло прогрАє. Зараз це наша спільна мета, спільна мрія. І саме за це сьогодні наша спільна молитва", — зазначив він.

Президент додав, що мільйони українців сьогодні чекають на появу у вечірньому небі першої зорі, що сповіщає про настання Різдва Христового. Свята, яке має багато відтінків. Велике церковне свято. Важливе народне свято. Родинне свято. Різдво, яке завжди люблять діти і чекають дорослі. Різдво, яке наповнює серця світлом. Різдво, яке завжди дарує надію.

"Уже другий рік, як ми дізналися ще одну його форму, ще один його вимір. Це Різдво в часи повномасштабної війни. Різдво, яке має інший настрій, контекст, інший присмак. І не такою, як завжди, є сімейна домашня вечеря. Бо не всі з нас удома. І не всі мають дім. І стало набагато важливіше не які страви на столі, а які люди за столом. І як дорого, коли вони поруч", — додав Зеленський.

За його словами, важливо, щоби ті, хто зараз не поруч і боронить Україну, були на зв’язку. Адже радісно побачити на екрані "пташечок", які означають, що повідомлення доставлено та прочитано, важливо отримати відповідь від них.

"За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну. Христос рождається! Славімо його!" — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський під час традиційного вечірнього відео звернення 23 грудня заявив, що можливість України збивати російські винищувачі — це один із ключів до справедливого завершення війни з Росією. Він показав, наскільки дієвим стало посилення нашого повітряного щита.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.12.2023 17:37