Фото: Pixabay

Тепло, як влітку: у Києві зафіксували черговий осінній температурний рекорд

У Києві 16 вересня зафіксували температурний рекорд. Зокрема, у понеділок середньодобова температура повітря перевищила кліматичну норму та відповідала початку серпня.

Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського у Facebook.

"Черговий температурний рекорд вересня у столиці", — йдеться у столиці.

За даними спостережень метеостанції, 16 вересня у Києві мінімальна температура повітря виявилась найвищою для цього дня, адже вона не опустилася нижче +17,5°C.

Попереднє рекордне значення було у 1955 році. Тоді температура повітря становила +18,4°С. За кліматичною нормою, такі показники відповідають початку серпня.

Температурні рекорди вересня у столиці

Перший осінній температурний рекорд у столиці був зафіксований 3 вересня. У цей день максимальна середньодобова температура повітря досягла показника +24,5°C.

14 та 15 вересня у Києві було зафіксовано три температурні рекорди. Мінімальна температура повітря 14 вересня у столиці виявилась найвищою для цього дня, адже вона не опустилася нижче +17,1°C. Попереднє рекордне значення 2011 року перевищено на 0,6°C. Мінімальна температура повітря 15 вересня у Києві також була найвищою для цього дня і знизилась лише до +19,4°C. Попереднє рекордне значення 1909 року перевищено на 1,9°C.

Нагадаємо, що Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США зафіксувало найспекотніший липень на Землі за 175-річну історію агентства — і 14-й місяць рекордної спеки поспіль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.09.2024 16:07