Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Терористи мають відчути, що таке війна": Зеленський розповів про українську відповідь російським окупантам

Україна працює, щоб якнайбільше російських військових обʼєктів, російської логістики, критичних обʼєктів воєнної економіки — щоби все це опинилось у зоні доступу для української зброї.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Зараз це забезпечують наші дрони, і я дякую всім в Україні, хто працює для розробки та виробництва дронів. А також усім, хто працює заради нашої ракетної програми. І всій зовнішньополітичній команді нашої держави, яка переконує партнерів, що далекобійність є ключем для завершення цієї війни", — зазначив він.

За його словами, своїми дронами та ракетами Україна здатна виконати частину завдань. Але реальний мир, реальне завершення цієї війни — це комплексне завдання. І щоби примусити Росію до миру, щоби від брехливої риторики про переговори вони перейшли до кроків, аби завершити війну, щоб очистити українську землю від окупації та окупантів, — потрібні й дієві інструменти.

Український президент також поінформував, що сьогодні підписав низку санкційних рішень, які раніше ухвалила РНБО.

"Сьогодні я підписав декілька нових санкційних рішень — санкції РНБО. Майже 150 суб’єктів — юридичних і фізичних осіб, які забезпечують роботу авіаційної інфраструктури Росії. Також іще один пакет санкцій проти колаборантів. Тих, хто обрав працювати на зло — на війну", — сказав Зеленський.

Також президент наголосив, що завдання для всіх представників України — зробити все, щоби українські санкції синхронізувати зі світовими.

Нагадаємо, раніше сьогодні Зеленський відреагував на рашистський удар по Харкову. Там відомо про десятки постраждалих, серед яких діти та медики, пошкоджені відділення "Нової пошти", Палац спорту, газогін, торговельний центр.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2024 22:15