Терористи відправили цивільне населення під лінію вогню

21 ВЕРЕСНЯ 2017 06:50

Минулої доби російські окупанти вчерговий раз продемонстрували і своє ставлення до цивільного населення. Знаючи, що КПВВ «Майорське» завершує роботу із пропуску громадян о 18.30, бойовики здійснили провокацію, випустивши близько 20 машин з цивільними особами за межі свого контрольного пункту та через 5 хв. після цього розпочали обстріл. Люди похилого віку та жінки із дітьми, опинилися на лінії вогнюю. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сторінку прес-центр штабу АТО у Facebook.

«Люди, що намагалися в’їхати на підконтрольну Україні територію, стали заручниками ситуації. У той же час, бойовики відкрили вогонь по наших позиціях. Цивільні особи, серед яких люди похилого віку та жінки із дітьми, опинилися на лінії вогню та були змушені тікати і шукати прихистку на позиціях українських військових»,– йдеться у повідомлені..

Зазначається,що про цю провокацію негайно було проінформовано СЦКК та наглядову місію ООН. Та, незважаючи на те, що бойовики повідомили про дотримання режиму тиші поблизу КПВВ «Майорське», вже через п’ять хвилин з боку противника знову розпочався обстріл.

Українські військові евакуювали цивільних осіб у більш безпечне місце та впродовж ночі забезпечили їх охорону.

Події, 21.09.2017 06:50