Фото: соцмережі

Тоня Матвієнко повідомила, коли відбудеться прощання з матір'ю

Попрощатися з народною артисткою України Ніною Матвієнко можна буде у середу, 11 жовтня. Церемонія пройде у Національній філармонії України, що розташована за адресою Володимирський узвіз, 2.

Про це повідомила донька Ніни Матвієнко — Тоня. Народна артистка відійшла у вічність у неділю, 8 жовтня.

"Прощання з мамою відбудеться у середу з 11:00 до 13:00 у Філармонії", — зазначила Тоня Матвієнко.

Поховають народну артистку на Звіринецькому кладовищі.

Скріншот з Instagram Тоні Матвієнко

Біографія Ніни Матвієнко

Ніна Матвієнко була відома зокрема виконанням народних пісень, а також участю в телеспектаклях і радіовиставах.

Зіграла в телевиставах ("Маруся Чурай", "Катерина Білокур", "Розлилися води на чотири броди"), художніх фільмах ("Солом'яні дзвони", "Пропала грамота"), в радіовиставах ("Політ стріли", "Кларнети ніжності"). Співачка озвучила ряд науково-популярних, хронікально-документальних кінофільмів, кілька теле- і радіопрограм. 1984 року брала участь у створенні українського мультфільму "Колискова". 1988 року був знятий відеофільм за участю Ніни Матвієнко "Русалчин тиждень". Серед авторських театрально-режисерських робіт акторки музичний спектакль "Під сонцем" (1997) за участю японського танцівника Тадаші Ендо, а також грандіозне музично-сценічне дійство "Золотий камінь посіємо ми" (1998). Крім того, Ніна Матвієнко 1995 року зіграла 16 вистав з американським театром La Mama E.T.C. (Нью-Йорк, США).

Артистка з великим успіхом гастролювала в Мексиці, Канаді, США, Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки. У 1978 році за великий внесок у розвиток українського мистецтва Ніна Матвієнко отримала звання заслуженої, в 1985-му — народної артистки України. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив співачку званням Героя України.

Нагадаємо, 2 жовтня помер народний артист України Андрій Верес. Він  присвятив себе відродженню та розвитку української музичної культури та пісні. Його життя обірвалося у 68 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2023 16:37