Фото: ДБР

Торгували "білими квитками": на Одещині ДБР затримало співробітника військкомату та правоохоронця

Працівники Державного бюро розслідувань викрили співробітника Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області. Він за 7 тисяч доларів США обіцяв допомогти ухилянту.

Про це повідомляє прес-служба відомства.
 
За даними слідства, через свого знайомого правоохоронця він запропонував військовозобов’язаному чоловіку організувати видачу документів про непридатність до служби. Він навіть надав вибір як оформити непридатність: це могло бути як одруження з жінкою з інвалідністю, так і за станом здоров’я. 
 
Вже 5 лютого 2024 року ділка з територіального центру комплектування та його посередника-правоохоронця затримали під час одержання 7 тисяч доларів США за "послугу".

ДБР затримує працівника ТЦК Одещини

Фото: ДБР

Що світить підозрюваним

Наразі вирішується питання повідомлення затриманим про підозру в одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Також працівники ДБР встановлюють коло осіб, які могли скористатись послугою та посадовців, причетних до оборудки", — йдеться у повідомленні ДБР.

Незаконний перетин кордону

За минулий 2023 рік, за словами речник Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, протягом минулого року прикордонникам вдалося виявити 3300 порушників чоловічої статі, які за допомогою підроблених документів намагалися виїхати за кордон.

За його словами, спроби незаконного перетину кордону тривають, фактично щоденно прикордонники продовжують затримувати порушників як у пунктах пропуску, коли особи намагаються використати підроблені документи, так і на зеленій ділянці кордону, поза межами пунктів пропуску.

Водночас, якщо порівнювати статистику 2022 та 2023 років щодо незаконного перетину кордону, то можна спостерігати тенденцію до зменшення таких спроб.

Нагадаємо, 18 січня прикордонники затримали чотирьох ухилянтів. Чоловіки призовного віку намагались втекти до Угорщини на гумовому човні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.02.2024 13:04