Фото: ДБР

Торгували канабісом й метамфетаміном по всій країні: ДБР викрило масштабну схему наркобізнесу

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з Національною поліцією викрили злочинну організацію, учасники якої під прикриттям правоохоронця розповсюджували наркотики у всіх регіонах країни.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, щомісячний прибуток наркоторговців становив орієнтовно 40 мільйонів гривень.

За даними слідства, злочинне угруповання створив мешканець Запоріжжя торік у квітні. До його складу входило 15 осіб, у тому числі правоохоронець, який допомагав зловмисникам уникати кримінальної відповідальності.

затримання наркодилерів

Фото: Державне бюро розслідувань

"Лабораторія з вироблення та фасування гашишу, метамфетаміну, PVP, МДМА, а також канабісу розташовувалась у приватному помешканні організатора в Запоріжжі", — зазначають у ДБР.

Водночас група була розділена на два підрозділи. Один вів свою незаконну діяльність у Запоріжжі та збував наркотики через Telegram-канали за допомогою поштових розсилок. Інший — "працював" у сусідній Дніпропетровській області в місті Синельникове та розповсюджував наркотики "з рук в руки". За даними ДБР, члени угруповання щоденно збували приблизно 500 грамів наркотичних засобів, що в місяць складало понад 30 тисяч доз.

ДБР

Фото: Державне бюро розслідувань

"Правоохоронці провели 34 обшуки, в ході яких вилучено докази протиправної діяльності, різноманітні наркотичні засоби вагою понад 20 кг, зброю та вибухівку", — йдеться у повідомленні.

Наразі 15 учасникам злочинної організації слідчі повідомили про підозру у створенні, керівництві та участі у злочинній організації, виробництві та збуті наркотичних засобів та прекурсорів, незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України). Також до суду були скеровані клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. За цей злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у липні на території дев’яти областей правоохоронці затримали 14 наркодилерів — це наймасштабніша мережа наркоторговців у країні. Зловмисники розповсюджували наркотики та психотропи, використовуючи Telegram-канали. Організував наркобізнес 25-річний житель Дніпра. Учасники організованої групи займалися виробництвом та торгівлею Альфа-PVP і амфетаміну, а також канабісу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.08.2024 03:33