Трамп: Ми повинні усунути загрози суверенітету України

19 ВЕРЕСНЯ 2017 22:18

Президент США Дональд Трамп під час свого першого виступу перед Генеральною асамблеєю ООН у вівторок, 19 вересня, закликав світових лідерів зберігати повагу до національних кордонів та суверенітету країн. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.

«Ми повинні усунути загрози суверенітетам від України і до Південно-Китайського моря», - заявив Трамп, не називаючи при цьому прямо Росію чи Китай.

Загалом президент США багато уваги в своїй промові приділив важливості державного суверенітету та самостійності національних держав у міжнародній політиці. Він підтвердив свій намір в подальшому будувати зовнішню політику США на американських інтересах.

«Як президент Сполучених Штатів я завжди ставитиму Америку передусім», - наголосив Трамп.Всі відповідальні лідери мають обов'язок служити своїм громадянам, додав він.

Президент США також закликав членів ООН посилити тиск на Північну Корею у сподіванні, що це змусить Пхеньян відмовитися від ядерної зброї.

«Злочинні режими не лише підтримують терористів, але погрожують іншим країнам найбільш руйнівними озброєннями, які відомі людству», - цитує Трампа інформагенція Reuters.

У разі ж, якщо США доведеться оборонятися від КНДР, Трамп наголосив: «Ми не матимемо іншого вибору, окрім як повністю знищити Північну Корею». Окрім того, він заявив, що Іран є також «економічно спустошеним злочинним режимом», головним експортом якого є насильство. Говорячи про ядерну угоду з Іраном, президент США зазначив, що його країна не може «дотримуватися угоди, якщо вона надає прикриття для розбудови ядерної програми».

Трамп розкритикував також і владу Венесуели, зазначивши, що тамтешня «соціалістична диктатура» є «неприйнятною». Американський президент заявив, що в разі встановлення авторитарного режиму у Венесуелі, США будуть реагувати.

Політика, 19.09.2017 22:18