Фото: РБК

Трамп пообіцяв балотуватися в президенти США навіть з в'язниці

Республіканець Дональд Трамп обіцяє не припиняти боротьбу за посаду президента Сполучених Штатів Америки. Він балотуватиметься навіть, якщо його буде засуджено й це доведеться робити з в’язниці.

Про це сам Дональд Трамп заявив під час радіо інтерв’ю, пише Independent.

Колишній президент США різко відреагував на питання про кримінальні провадження, які тривають щодо нього. Трамп пообіцяв не зупиняти виборчу кампанію, навіть, якщо його посадять у в'язницю.

"Абсолютно ні. Нічого у Конституції не забороняє мені зробити це", — сказав Трамп.

Наступні президентські вибори у США відбудуться восени наступного року.

Наразі екс-президентові цього року висунули вже два звинувачення: одне, у Нью-Йорку, за виплату грошей за мовчання порнозірці, з якою він мав зв’язок, друге — за неналежне поводження з секретними матеріалами. Ще на початку червня Міністерство юстиції США опублікувало обвинувальний акт щодо Дональда Трампа у справі про секретні документи. Йому загалом висунули 37 пунктів обвинувачення. Трампу загрожує до 400 років ув'язнення.

Нагадаємо, сорок п'ятий президент США Дональд Трамп вкотре зробив заяву про війну Росії в Україні. Зокрема, він сказав, що нібито зможе закінчити її "протягом 24 годин", якщо знову очолить Білий дім, а для цього йому достатньо зателефонувати до лідерів України та РФ і змусити укласти мирну угоду. При цьому Трамп стверджує, що мав хороші відносини й з президентом України, і з російським диктатором.

Політик-республіканець не упустив можливості розкритикувати свого опонента — чинного главу Америки Джо Байдена. Трамп сказав, що Байден нібито "уявлення не має, що відбувається", і не здатний мати справу зі світовими лідерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.07.2023 07:59