Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Трамп розповів про самопочуття після замаху у Пенсільванії

Дональд Трамп, який є кандидатом у президенти США, заявив, що оговтався від замаху на його життя, який стався 13 липня. Вже у п'ятницю ввечері він з'явився на заході молодих консерваторів у Флориді без пов'язки на правому вусі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Під час зустрічі Трамп заявив, що повністю оговтався після замаху та звернув увагу присутніх на свій зовнішній вигляд.

"Як ви бачите, я добре погладшав і, по суті, щойно зняв останню пов'язку з вуха", — сказав він у Вест-Палм-Біч, штат Флорида, на заході, організованому Turning Point USA.

У своєму зверненні, яке тривало трохи понад годину, Трамп накинувся на свою суперницю на виборах Камалу Гарріс, назвавши її "радикальною лібералкою", "некомпетентною" та "ледаркою", але уникнув принизливих прізвиськ, які він використав у минулому. Деякі республіканці останніми днями застерігали від нападок за ознакою її раси чи статі, побоюючись, що вони можуть мати зворотний ефект.

Замах на Дональда Трампа: що відомо

Під час виступу 45-го президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа у Батлері, штат Пенсільванія, 13 липня пролунали звуки пострілів. Сам він упав на землю, після чого Агенти Секретної служби допомогли йому підвестися та вивели зі сцени. Журналісти вказують, що він, йдучи зі сцени, підняв кулак і кричав у відповідь натовпу. На його обличчі помітили кров. Трампа посадити в автівку та повезли з місця події.

За непідтвердженою інформацією, на Дональда Трампа було скоєно замах. Куля нібито пройшла за кілька сантиметрів від голови й зачепила вухо. Сам Трамп, за даними NYT, почувається добре й перебуває під наглядом лікарів. Його представник Стівен Чунг заявив, що колишній президент "в порядку".

Білий дім повідомив, що президента США Джозефа Байдена поінформували про те, що сталося на мітингу Трампа в Пенсільванії.

Одна людина загинула під час стрілянини, повідомляє місцевий телеканал WTAE. Окружний прокурор Батлера Річард Голдінгер повідомив агентству Associated Press, що стрілець був убитий. Крім того, за його словами, загинув щонайменше один учасник передвиборчого мітингу Трампа.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський відреагував на замах на колишнього президента США Дональда Трампа. Він засудив дії зловмисника. За словами українського президента, він із жахом дізнався про стрілянину по Трампу під час його передвиборчого мітингу в Пенсільванії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.07.2024 09:56