Трамп здався: до обов'язків президента США приступить Байден

24 ЛИСТОПАДА 2020 09:10

Після тривало пручання та заперечення результатів Дональд Трамп таки поголився передати владу новообраному президенту Джо Байдену. 

Як повідомляє сайт НВ, Дональд Трамп повідомив, що віддав вказівку голові управління загальних служб США (GSA) Емілі Мерфі почати процес передачі справ Джо Байдену. 

В той же час ще діючий президент зазначив, що продовжить боротися в судах та доводитиме сфальсифікованість результатів. 

«Я хочу подякувати Емілі Мерфі з GSA за її стійку вірність і лояльність нашій країні. Вона піддавалася харасменту, погрозам і приниженням — і я більше не хочу бачити це по відношенню до неї, її сім'ї і співробітників GSA. Наша боротьба в судах триває й я упевнений, що наша битва буде виграна. Не дивлячись на це, в інтересах нашої країни, я рекомендував Емілі та її команді зробити все необхідне для дотримання протоколів. Своїй команді я сказав те ж саме», — заявив Трамп.

Підрахунок голосів на виборах президента США завершився 13 листопада. Переможцем президентських виборів став кандидат від Демократичної партії Джо Байден — він отримав 306 голосів вибірників при 270 необхідних. У Дональда Трампа — 232 голоси.

Світ, 24.11.2020 09:10