Фото: Білий дім

Трамп зробив заяву про військову допомогу Україні у разі його перемоги на виборах

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп сподівається, що йому не треба буде вирішувати, чи продовжити допомагати Україні зброєю, у разі його перемоги на президентських виборах.

Відповідну заяву він зробив в ефірі Fox News.

Зокрема, журналіст поцікавився у Трампа, чи продовжить він допомагати Україні зброєю та чи дозволить у разі чого Росії й далі окуповувати українські території. Своєю чергою він заявив, що сподівається, що до цього не дійде.

До того ж колишній лідер США наголосив, що питання війни в Україні є для нього дуже болючим, адже якби він був президентом, Кремль ніколи б не наважився здійснити повномасштабне вторгнення.

"Якби у нас був справжній лідер, Путін би ніколи цього не зробив. Пам'ятаєте, він не робив цього упродовж років, і не було ніякої реальної загрози, що він це зробить. Я говорив з Путіним, я казав: "Ти не можеш цього зробити". Якби я був президентом, люди жили б, і всі ці чудові міста, культура… Їх ніщо не може замінити", — сказав експрезидент США.

Крім того, Трамп зазначив, що Україні та Росії потрібно було домовлятися і шукати компромісу.

Нагадаємо, колишній президент США та кандидат від республіканців на виборах 2024 року Дональд Трамп у неділю, 17 березня, під час передвиборчого мітингу у штаті Огайо розповів цілком вигадану історію про свою телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським п'ятирічної давності щодо сина чинного лідера США Джо Байдена Хантера. Сам він вважає, що нібито "перехитрив своїх опонентів-демократів, оприлюднивши цей "запис", що і стало ключовим фактором першої процедури його імпічменту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2024 09:48