Трансплантація кінцівок для військових відтепер стане доступнішою

21 ЖОВТНЯ 2021 20:00

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка забезпечить проведення трансплантацій кінцівок військовим. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, 20 жовтня.

Повідомляє TrueUA.

Це рішення, як очікується, дозволить українським лікарям перейняти досвід іноземних колег з проведення операцій для їх подальшої реалізації в Україні.

У додатку постанови повідомляється, що анатомічні матеріали людини у вигляді верхньої/верхніх або нижньої/нижніх кінцівок, призначених для трансплантації, можуть вивозитися за межі митної території України Українським центром трансплант-координації для проведення трансплантації кінцівок в іноземних закладах охорони здоров’я учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і безпосередньо брали участь в антитерористичній операції, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, у разі неможливості проведення такої трансплантації в Україні.

Так, уряд ухвалив постанову про внесення змін до Порядку перевезення анатомічних матеріалів людини в межах України, ввезення таких матеріалів на митну територію України та вивезення їх за межі митної території України.

У пояснювальній записці повідомляється, що станом на сьогодні близько 1200 українських військовослужбовців втратили кінцівки та потребують проведення трансплантації.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: «Зеленій» енергетиці в Україні бути

Суспільство, 21.10.2021 20:00