«Зеленій» енергетиці в Україні бути

21 ЖОВТНЯ 2021 09:41

19 жовтня відбулася нарада стосовно обговорення законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії на ринкових засадах».

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Міністерство енергетики України.

Законопроєкт було розроблено Міністерством енергетики і винесено на громадське обговорення у серпні цього року. Міненерго врахувало більшість зауважень, висловлених зацікавленими сторонами, і готове найближчим часом представити законопроєкт на розгляд Кабінету Міністрів для його подальшого подання до Верховної Ради.

«У нараді взяли участь представники ДП «Гарантований покупець», «НЕК «Укренерго», НКРЕКП, USAID Проєкт енергетичної безпеки, профільних асоціацій з відновлюваної енергетики, а також компаній-виробників та інвесторів у ВДЕ.», - йдеться в повідомленні.

Документ передбачає запровадження системи Feed-in-Premium, або контрактів на різницю, для виробників з альтернативних джерел енергії замість фіксованих платежів за «зеленим» тарифом – Feed-in-Tariff. Це альтернативний механізм, який передбачає можливість для виробників виступати самостійним учасником ринку, оптимізувати свою торгову стратегію і збільшувати доходи. Така система успішно запроваджена у більшості європейських країн.

Усі виробники «зеленої» електроенергії зможуть почати працювати за новим механізмом з моменту його запровадження.

Фото Міністерства.

Також читайте: У 2022 році запрацюють персональні кабінети для контролю майбутніх пенсійних накопичень

Економіка, 21.10.2021 09:41