Фото: delo.ua

Транзит українського зерна через Польщу: в "Укрзалізниці" зробили важливу заяву

Транзит українського зерна на експорт через територію Польщі відновлюється через АТ "Укрзалізниця". Він був припинений 15 квітня.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

Зазначається, що "Укрзалізниця" відновлює експортні транзитні перевезення українських сільськогосподарських вантажів залізничним транспортом через територію Польщі. 

"Відповідне повідомлення про скасування обмежень на зазначені перевезення компанія отримала від польського перевізника PKP Cargo 21 квітня 2023 року", — йдеться в повідомленні.

Згідно з наявною інформацією, перевезення зерна й іншого продовольства дозволено для наземного транзиту та транзиту до портів в Гданську, Гдині, Свіноуйсьце та Щецині.

"Дзеркальні обмежувальні конвенції щодо транзиту низки вантажів у напрямку Польщі, запроваджені УЗ із 17 квітня після звернення польських залізничних операторів PKP Cargo і PKP LHS, також буде скасовано незабаром", — додає джерело.

Нагадаємо, російська армія продовжує мародерити та грабувати на окупованих територіях. Російськими кораблями рашисти вивозять крадене зерно з порту Бердянська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Економіка, 25.04.2023 08:25