Фото: e-b.com.ua

В "Укренерго" повідомили, коли Україна може відновити експорт електрики

Влада вже розглядає питання поновлення експорту електроенергії, який було зупинено 11 жовтня у зв'язку з її дефіцитом через ракетні обстріли РФ. Найближчим часом вирішиться проблема забезпечення електроенергією Одеського регіону, що в перспективі дозволить поновити експорт електроенергії.

Про це повідомив член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко.

"Питання експорту розглядається, мало того, я думаю, що воно буде прийнято. Тут річ не в тому, коли він розпочнеться, а які будуть передумови. Уряд і прем‘єр-міністр вважають, що в першу чергу має бути забезпечений внутрішній споживач безперебійною електроенергією. В такому випадку можна порушувати питання експорту", — сказав Бойко.

Він наголосив, що експорт електрики у період з липня по 10 жовтня приніс державному бюджету близько 6 млрд гривень — і це тільки за право використовувати транскордонний перетин. Саме тому від експорту електрики Україна не відмовлятиметься.

"Найближчим часом ми очікуємо розв’язання найгострішої на сьогодні проблеми — Одеського регіону. Я думаю, це стане тригером, який розблокує питання відновлення експорту", — додав представник Укренерго.

Нагадаємо, 27 лютого, в Одеській області сталося аварійне відключення електроенергії. Через це тимчасово без світла залишились майже всі райони Одеси та Одеський район.

Напередодні, 1 березня, внаслідок обстрілів російських загарбників у Полтавській та Сумській областях виникли перебої з електропостачанням. Зокрема, в областях зафіксовані пошкодження енергомережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.03.2023 13:59