Артем Довбик. Джерело: "Жирона"

Травма форварда Довбика: український футболіст пояснив, у чому справа

Форвард "Жирони" Артем Довбик не потрапив до заявки на вчорашню гру чемпіонату Іспанії проти "Реал Сосьєдада" (0:0). Таким чином він уперше з листопада 2023 року пропустив матч чемпіонату Іспанії через травму.

У коментарі "Трибуні" український футболіст Артем Довбик пояснив характер свого ушкодження.

"Є невелике ушкодження. Проводимо поглиблене дослідження. При розриві повертаються за місяць, тому пишуть неправду", — зазначив він.

Про травму Довбика стало відомо лише перед початком поєдинку. Видання Mundo Deportivo написало, що нападник пошкодив коліно на тренуванні за день до матчу — у "Жироні" з'явилися побоювання, що це може бути травма меніска, через яку футболіст не зіграє до кінця сезону.

При цьому іспанський сайт уточнив: існує надія, що травма не є настільки серйозною, і Довбик може повернутися на поле раніше, ніж очікувалось. "Жирона" наразі не робила жодної офіційної заяви щодо термінів відновлення гравця.

Сам Довбик підтвердив, що отримав травму, однак зазначив: повідомлення про те, що він пропустить тривалий час, є неправдивими.

Головний тренер "Жирони" Мічел на прес-конференції після гри з "Реал Сосьєдадом" заявив, що Довбик вибув зі складу в останній момент через "певний дискомфорт", а травма українця не є серйозною.

"Це невелике пошкодження, і якби матч був у вівторок, він зміг би зіграти", — пояснив він

Поєдинок з "Реал Сосьєдадом" став для Довбика другим, який він пропустив у складі "Жирони" через травму. Наприкінці листопада минулого року форвард збірної України не зіграв проти "Атлетіка" (1:1) через пошкодження литкового м'яза.

Нагадаємо, що колишній нападник "Дніпра-1" Артем Довбик, перейшовши у скромну "Жирону" з Іспанії, стрімко ввірвався до когорти найпомітніших футболістів цього сезону. Його вже визнавали найкращим гравцем місяця іспанського чемпіонату, до того ж українець перебуває на лідерських позиціях у його перегонах бомбардирів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.02.2024 14:15