Фото: росЗМІ

Три країни можуть закрити кордони з Білоруссю: названо причину

У разі можливих провокацій "вагнерівців" Польща, Литва та Латвія готові закрити кордони з Білоруссю. Країни готові до повної ізоляції республіки.

Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, пише The GuardianВін наголосив, якщо на кордонах Польщі, Латвії чи Литви відбудуться серйозні інциденти за участю найманців приватної воєнної компанії "Вагнера", то країни "обов'язково почнуть спільні дії".

"Я не виключаю, що якщо ми вирішимо, що це правильна відповідь на цей час, ми приведемо до повної ізоляції Білорусі", — додав Камінський.

Нагадаємо, 25 липня до Білорусі прибула уже 11 колона приватної військової компанії "Вагнера". В її складі вперше спостерігаються бронеавтомобілі "Щука". У колоні помітили щонайменше 29 одиниць автомобільної техніки.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни вважають, що наслідки збройного повстання "Вагнера" для найманців та Пригожина залишаються незрозумілими, але Україна вже виграла від заколоту і може виграти ще більше.

Раніше у Британії розкритикували уряд через посилення впливу ПВК "Вагнера" у країнах Африки. Комітет з міжнародних справ Палати громад британського Парламенту опублікував доповідь, в якій зазначається, що відповідальні особи не поспішають вживати заходів для зменшення впливу найманців.

Журналісти отримали новий супутниковий знімок наметового табору у Білорусі, де розмістилися найманці Євгена Пригожина з ПВК "Вагнера". Йдеться про фото з села Цель — саме там зафіксовано сотні одиниць військової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 21:42